به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس این برنامه در هر خانواده یک نفر به عنوان سفیر سلامت خانوار در دورههای آموزش حضوری و مجازی خودمراقبتی شرکت کرده و مسئولیت مراقبت سلامت خود، خانواده و جامعه را برعهده میگیرند.
به گفته وزیر بهداشت با آموزش سفیران سلامت خانوار، مردم در خانه و محل کارشان از بیماریها یا حوادث پیشگیری میکنند، بیماریهای مزمن را مدیریت میکنند و از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت میکنند.
دکتر سعید نمکی دوشنبه شب در حاشیه بهرهبرداری از هفت طرح بهداشتی و درمانی در سبزوار افزود: در سال جاری به لطف الهی، برکت خون شهدا و کمک خیران نظام سلامت، هشت هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی به تختهای مراکز درمانی کشور افزوده میشود.
وی ادامه داد: طی سالهای گذشته حداکثر افزایش تختهای بیمارستانی سالانه چهار هزار و ۵۰۰ تخت بود که این رقم امسال به حدود ۲ برابر میرسد و در سال آینده نیز ۶ هزار تخت به تختهای مراکز درمانی کشور افزوده میشود.
دکتر نمکی گفت: در دولت تدبیر و امید با اجرای طرح تحول نظام سلامت بستر لازم برای کاهش پرداختی مردم و توسعه زیرساختهای سلامت در مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد شد.
وی افزود: در گام دوم طرح تحول نظام سلامت نیز حرکت جدید برای تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر بستری آغاز شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با اولویت بیماریهای غیر واگیر امسال طرح ملی کنترل فشار خون اجرا شد که ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر افراد بین ۳۰ تا۷۰ ساله به مراکز درمانی مراجعه و فشار خون آنها کنترل شد.
وی گفت: همچنین پرونده الکترونیک سلامت، تکلیف به جا مانده از برنامههای پنجم و ششم توسعه در سال جاری انجام شد و گامهای بعدی آن برای استقرار سیستم ارجاع پزشک خانواده برداشته شد.
دکتر نمکی افزود: برای اجتماعی کردن نظام سلامت و جامع محور کردن آموزش پزشکی طرح "هر خانه یک پایگاه سلامت" تعریف شده که با آموزش سفیران سلامت این طرح در مرحله اجرا قرار دارد.
در سفر امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هفت طرح بهداشتی و درمانی با هزینه ۶۵ میلیارد ریال در شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن در غرب خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.